

لباس ورزشی و ارتباط میان فرهنگی
با توجه به نقش لباس و پوشاک در ساخت و معرفی فرهنگی و همچنین نقش ورزش در تعالی فرهنگی میتوان حدس زد که لباس های ورزشی تا چه حد میتواند معرف فرهنگ باشد،با همین پیش فرض تیم راگبی پاسارگاد تمامی تلاش خود را بکار بست تا با استفاده از المانهای ایرانی در طراحی لباس خود نقش هر چند کوچک در معرفی فرهنگ ایران در مجامع ورزشی بین المللی داشته باشد که در واقعیت استقبال بی نظیر ورزشکاران،متولیان و تماشاگران این آوردگاه جهانی ما را برین داشت تا با برگزاری یک نمایشگاه از مجموع این آثار مخاطبان بیشتری را با فرهنگ غنی ایرانی آشناتر کنیم.
سال ۲۰۱۴گارد جاویدان(لوگوی تیم):
اولین لباس این تیم که لوگوی این تیم به شکل سراسری روی کل کار نقش بسته سخن میگویم،لوگوی این تیم سر دیس سربازهخامنشی (گارد جاویدان)میباشد.گارد جاویدان خبره ترین نیروهای جهان روزگار خود(حتی به عقیده برخی از کارشناسان خبره ترین نیروی ویژه در طول تاریخ) بودند.این سربازان ر آن هنگامه از نظر دلیری نمونه بودند و از نظر جوانمردی یگانه بودند. داریوش بزرگ برای اینکه سرزمین ایران را به خوبی پاسداری کند، نیروی ویژه ای ایجاد کرد که سپاه جاویدان نام گرفت و تشکیل این نیرو در سال ۴۶۵ پیش از میلاد بود یعنی زمانی که خیلی از کشورها هیچ ارتشی نداشتند و اصلا از نیروی نظامی آگاهی نداشتند. تاریخ نویسان نوشته اند که سپاه جاویدان از بین جوانان قد بلند و نیرومند و خوش چهره انتخاب می شد. سربازان در حدود ۶ سال دوره آموزشی را پشت سر می گذاشتند. در این آموزشگاه هم دانش آن زمان را می آموختند و هم فنون جنگی را فرا می گرفتند، ولی مهمتر از همه اینها، پرورش اخلاق بود که برای آنها ارزشمند بود.
بته جقه(۲۰۱۵)
نقش سرو خمیده(نشانه فروتنی) که نشانه ایران و ایرانیان است.بته جقه نقشی است که در تاریخ هنرهای سنتی همیشه مورد توجه بوده و در تزیین انواع صنایع دستی به ویژه پارچه، قالی و گلیم، کاشی سفال، شالبافی، نساجی، خاتم، تشعیر و زربافی، ترمه در اندازهها و اشکال گوناگون سهم زیادی دارد. همچنین به شکل زیوری است که از پر درنا یا کلنگ یا مرغ ماهیخوار سازند و بر کلاه نهند و بیشتر بهادران و دلیران بر سر گذارند.
گلیم(۲۰۱۶):
گلیم دست بافتی است بدون پرز که با نخ خامه پشمی (البته درایام قدیم ) و یا پنبه ای، مصنوعی (آنیلینی،کرومی،اکرلیک) به صورت تار وپود بافته میشود و در بافت آن از نخ یک لای ۵-۳ استفاده می شود. گلیم ها عموما با نقوش شکسته (هندسی) بافته می شوند. این نقوش بیشتر شامل لوزی، سه گوش، چهار گوش، انواع گل، بوته، ترمه، شش گوش، انواع حیوانات اهلی و درنده و نیز بسیاری از نقوش دیگر می شود. گلیم بافت ها انواع گوناگونی دارند که می توان به گلیمچه، مسند، خورجین، ورنی، جوال و… اشاره کرد.
عشایر و بافندگان گلیم، محدودیتی در اندازه گلیم نداشته اند و با توجه به نیاز خود، گلیم را در اندازه کوچک برای واگیره یا بزرگتر برای تزئین (گلیمچه) یا فرش بافته اند و استانداردی در این مورد وجود ندارد.
همانگونه که در بالا اشاره شد در گلیم از المانها و نمادهای مختلف استفاده شده و ما نیز از همین المانها در طراحی لباس خود استفاده نمودیم،
خط نستعلیق(۲۰۱۷)
خط نستعلیق دومین خط خاص ایرانیان میباشد که پس از خط تعلیق در اواخر سده هشتم و اوایل سده نهم هجری یعنی در عهد تیموری پا به عرصه وجود گذاشت. ابداع خط نستعلیق را به میر علی تبریزی (درگذشت ۸۰۳ ه. ق) نسبت دادهاند.در رسالههای قدیمی خوشنویسی داستانی نقل شده که میرعلی شبی در خواب پرواز غازهای وحشی را دید و حرکات سیال نستعلیق را از حرکات نرم بدن این پرندگان هنگام پرواز الهام گرفت. بیشترین کاربرد نستعلیق در نگارش کتب عادی، ادبی و متنهای غیر مذهبی است. از ابتدا اغلب دیوان شعرا و کتابهای ادبی با این خط نگارش یافتهاست.
.سینی ارجان(۲۰۱۹):
اَرجان نام باستانی شهرستان بهبهان در استان خوزستان است. این شهر باستانی متعلق به دوره ایلامی،دوران میانی در ایران بود که در مرز خوزستان و فارس واقع شدهبود.قدمت این شهر به دوره ساسانیان (۲۲۴–۶۵۲ میلادی) نسبت داده شده ولی در سال ۱۳۶۱خورشیدی در نزدیکی این محوطه باستانی، آثار یک آرامگاهمتعل ق به حدود هزاره دوم قبل از میلاد و به دوره ایلامی کشف شد که به ۸۰۰ سال پیش از میلاد برمیگردند.نقشهای سینی ارجان شامل یک گل رز شانزدهپر در مرکز سینی، سپس یک ردیف شیر، و پنج ردیف نقوش متنوع مربوط به مراسم مختلف در بقیه فضا کنده شده و فاصله بین این نقوش را چند ردیف گیس بافت پر کردهاست. بر اساس نقوش این سینی،باستان شناسان بر این باور هستند که سینی ارجان اولین اثر باستانی ایران است که نمادهای ورزشی در آن نقش بسته است.
دوازده (۲۰۲۲):
این طرح برگرفته از دوازده المان بکار گرفته شده در گلیم و دست بافته های عشایر میباشد که عموما نماد های استفاده شده در طبیعت مثل کوه ، گیاهان ، جانوران ، ستارگان و …. میباشد که هر یک در جای خود دارای نماد و معانی والایی میباشد و به این دلیل اینکه از دوازده نماد استفاده شده تعداد بازیکنان یک تیم هستند که در ارائه کامل آثار به معرفی معانی تمام این المان ها میپردازیم.
شاهنامه و سیمرغ(۲۰۲۳):
ببرای این دو کلمه میتوان ببیش از صدها صفحه کتاب و مطلب نوشت که واقعا نمیتوان در این معرفی حتی به گوشه ای از آن پرداخت اما همین نکته کافیست اگر شما بخواهید در خصوص ادبیات و فرهنگ ایران صحبت نمایید نمیتوانید از شاهنامه و نویسنده آن یعنی حکیم ابوالقاسم فردوسی سخن به میان نیاورید ، شاهنامه کتابی ادبی ، حماسی و سیاسی اجتماعی است که تقریبا هفتصد سال پیش نوشته شده که خود شاعر هدف اصلی آن را زنده نگاه داشتن زبان و ادبیات فارسی دانسته که در آن زمان به دلیل تصرف ایران توسط افراد بیگانه کم کم در حال فراموشی بوده اما اگر بخواهیم هدف شاهنامنه را صرفا در جهت زنده نگاه داشتن زبان و ادبیات پارسی بدانیم در حق آن کم لطفی کرده ایم زیرا که هنوز که هنوز است از نظر بسیاری از مفاخر ادبیات ایران شاهنامه قوی ترین اثر سیاسی ادبی تاریخ ایران است که در این طرح اشاره به داستان نجات زال پدر رستم توسط سیمرغ که پرنده اساطیری ایران بوده و هست اشاره میکند که خود سیمرغ در ادبیات ایران نماد حکمت ، فرزانگی و دانایی میباشد
چاپ سنگی(۲۰۲۴)
چاپ سنگی تنها طرحی است که در مجموعه پاسارگاد ریشه ایرانی ندارد چرا که چاپ سنگی از اروپا و در زمان فتحعلی شاه قاجار به ایران آمده و اولین کتاپ چاپ سنگی ایران کتاب قرآنی است که در سال ۱۲۵۰ در شهر تبریز به چاپ رسیده و بعد از آن به سرعت در ایران رواج پیدا نموده. در ابتدا کتب دینی و مذهبی و بعد دیوان اشعار شعرا و کتابهای پزشکی به این روش به چاپ رسیده ، طرح این لباس برگرفته از طرح روی جلد یک دیوان شعر برگرفته شده که در وسط ان جای نام دیوان از شیر بالدار که از نمادهای دوره هخامنشی است استفاده شده.
.
کلام آخر:
این مجموعه حاصل کار تیمی جوانانی است ک با انگیزه و سخت کوشی تمام، چه در میدان مسابقه و چه در خارج از آن تلاش خود را برای معرفی مطلوب و دلچسب از زیبای های سرزمین خود بکارگرفته اند.